lördag 9 februari 2013

Bak!

Idag har jag testat att baka lite nytt, men inga kakor eller tårtor utan lite nyttiga saker.
Gjorde först ett eget modifierat recept på dessa


Jättegott att ha som tilltugg eller till kaffet.

Sen blev det även att testa ett sorts bananbröd.
Hade väl inte några direkt större förhoppningar på detta bröd men det fick bära eller brista.
Och med lite smör och en ostskiva på så wow va gott, saftigt och hård yta.
Så bjuder på det receptet, så prova att baka det, tog inga tider då det inte ska jäsas eller du behöver ingen bakmaskin utan det är bara att vispa ihop med elvispen.
Enkelt och gott!

Bananbröd
2 mogna bananer 
70 g flytande honung
250 g kesella eller 2,5 dl fil/yoghurt
2 dl havregryn
4 dl fullkornsdinkel
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Ugn: 200 grader
Gör så här: Mosa bananerna med kesellan och honungen. Går bra att mixa med en mixerstav också, det gjorde jag. Häll i övriga ingredienser och blanda om väl. Häll smeten i en smörd avlång brödform. Grädda i ndere delen av ugnen i 50 minuter. Obs! Låt brödet stå inne hela sin tid. Det blir svart och ser nästan bränt ut. Men det ska vara så! 

1 kommentar: